nieuws

Allsecur adopteert Bossche rotondes

Schade

Autoverzekeraar Allsecur adopteert vanaf deze maand vijf rotondes in thuishaven Den Bosch. Hiermee steunt de autoverzekeraar het initiatief van Adopteereenrotonde.nu dat het onderhoud van rotondes in gemeenten overneemt. Allsecur hoopt bij te dragen aan meer verkeersveiligheid in de provinciehoofdstad.

Allsecur adopteert Bossche rotondes

“In het initiatief adopteereenrotonde.nu zien wij een aantal positieve uitgangspunten”, aldus Johan van den Neste, marktetingmanager van Allsecur. “Met onze betrokkenheid bij het onderhoud van de rotondes steunen wij de lokale gemeente, maar dragen wij ook indirect bij aan het bevorderen van de verkeersveiligheid. In dergelijke projecten participeren wij graag.”
Vanuit het veiligheidsoogpunt stimuleert Veilig Verkeer Nederland (VVN) het toepassen van rotondes. “Het aantal conflictpunten is op een rotonde aanzienlijk kleiner dan op een traditioneel kruispunt”, aldus woordvoerder Rob Stomphort. “De rijsnelheid ligt op en vlak voor een goed vormgegeven rotonde laag, waardoor eventuele aanrijdingen meestal zonder ernstig letsel blijven. Een ander punt dat bijdraagt aan de veiligheid op rotondes is het vermijden van reclames en andere opvallende uitingen op rotondes, aangezien dit afleidt van de rijtaken.”
 
 

Reageer op dit artikel