nieuws

Verzekeringsklachten naar AFM over Roy-data

Schade

Het klachtenplatform Verzekeringsklachten.nl gaat bij de AFM klagen over vermeende misstanden bij de registratie van het aantal schadevrije jaren in het Roy-datasysteem. De helpdesk beschuldigt verzekeraars ervan een systeem in stand te houden waarvan bekend is dat dit ten nadele van verzekerden werkt.

Verzekeringsklachten naar AFM over Roy-data

De registratie van het aantal schadevrije jaren in het Roy-data systeem zou niet uniform zijn, waardoor veel onwetende verzekerden onjuist worden ingeschaald en daardoor teveel premie betalen voor hun autoverzekering. “Bovendien is het voor de consument een doolhof met rookgordijnen als hij zijn premie met andere verzekeraars zou willen vergelijken”, aldus de initiatiefnemer van Verzekeringsklachten Anton Rietveld.
Hij zegt te beschikken over correspondentie waaruit “ondubbelzinnig blijkt dat de Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars -die Roy-data faciliteert- en verzekeraars naar elkaar blijven wijzen, terwijl ondertussen verzekerden worden benadeeld omdat de verzekeraar het aantal schadevrije jaren niet aan de werkelijkheid wenst aan te passen. Uiteindelijk wordt correctie schoorvoetend toegepast, maar dan gaat het alleen nog maar om de enkele gevallen waarbij de verzekerde er zelf  achter is gekomen dat hem onterecht teveel premie is berekend.”

Reageer op dit artikel