nieuws

‘Nieuwe captive-trend aanstaande’

Schade

Volgens Frans Kemper, directeur van het met Dullemond Bedrijfsadvies gefuseerde accountantsbedrijf SVC, gaat de captive-trend onder verzekeraars herleven. “Zeker de particuliere simple risk-markt zou prima door een gebonden agent bediend kunnen worden.”

‘Nieuwe captive-trend aanstaande’

Kemper verwijst naar vergelijkbare constructies in Duitsland en Frankrijk, waar agenten onder de vlag van de verzekeraar verzekeringen verkopen. “In de verzekeringsbranche ontstaan nu grotere samenwerkingsverbanden zoals Noordeloos en Immensa die, omdat ze bovenop de klant zitten, meer macht en inkoopkracht krijgen. De vraag is dan of verzekeraars met hun directe initiatieven wel op het juiste pad zitten”, aldus Kemper. Volgens hem tonen verzekeraars steeds meer interesse in serviceproviders.
Kemper ziet een nieuw soort loondienstagent ontstaan, die zich specifiek op een bepaald deel van de markt kan richten. “Dus hoezo wordt de particuliere schadeklant afgesneden van advies? En wees eerlijk: hoe onderscheidend kun je zijn op een inboedelpolis? Het gaat om de dienstverlening eromheen.”
Lees het interview met Frans Kemper en Wim Oeben in de 15 maart verschenen AM5.

Reageer op dit artikel