nieuws

Leegstaande panden vaak onverzekerbaar

Schade

Van de leegstaande bedrijfspanden is 10% onverzekerbaar. Bij nog eens 15% van de panden verwacht het intermediair dat de verzekeraar de lopende verzekeringen gaat beëindigen Dit blijkt uit onderzoek van Rialto Verzekeringen en BAVAM, beiden onderdeel van de Verenigde Assurantiebedrijven Nederland (VAN). VAN wil volgende maand versneld met een eigen verzekeringsoplossing voor de leegstaande panden komen.

Leegstaande panden vaak onverzekerbaar

Van de door Rialto en BAVAM ondervraagde tussenpersonen heeft  63% in 2012 te maken hebben gehad met gemiddeld 4 leegstaande panden. Daarvan bleek voor 10% geen verzekeringsdekking geboden te worden. De adviseurs gaven in het onderzoek aan het als vrij lastig te ervaren om met name in de zakelijke markt een opstalverzekering voor een leegstaand pand geaccepteerd te krijgen.
“Door de huidige economische ontwikkelingen neemt het aantal leegstaande panden verder toe”, aldus Lodie van  Duijse, manager VAN en verantwoordelijke voor zowel Rialto Verzekeringen als BAVAM. ” Dit brengt grote risico’s met zich mee, denk bijvoorbeeld maar aan brandstichting. Wij vinden dit geen goede ontwikkeling. Als maatschappij hebben wij daarom besloten versneld met een verzekeringsoplossing te komen. Wij komen hier in april mee op de markt.”

Reageer op dit artikel