nieuws

Willis schrapt wereldwijd 200 banen

Schade

De Amerikaanse verzekeringsmakelaar Willis schrapt wereldwijd 200 banen. Het bedrijf maakte dit bekend bij de presentatie van cijfers over het vierde kwartaal. De makelaar dook vorig jaar in de rode cijfers, door al eerder aangekondigde eenmalige kostenposten in het vierde kwartaal. De gevolgen voor de werkgelegenheid bij de Nederlandse vestigingen zijn nog niet bekend.

Willis schrapt wereldwijd 200 banen

Willis Group, in 120 landen actief voor bedrijven, instellingen en semi-overheden, noteerde over 2012 een verlies van $ 446 mln (€ 331 mln) waar er een jaar eerder nog een winst van $ 204 mln  werd geboekt.  De pijn werd vooral gepakt in het vierde kwartaal door eerder aangekondigde eenmalige uitgaven bij de Noord-Amerikaanse divisie.  Die moest  onder meer $ 492 mln afschrijven op goodwill en $ 200 mln op de vergoedingen die werknemers terugbetalen als ze voortijdig vrijwillig het bedrijf verlaten. Als de bijzondere uitgaven in beide jaren buiten beschouwing worden gelaten boekte Willis in 2012 een winst van $ 454 mln, 5,8% lager dan de operationele winst in 2011: $ 482 mln. De omzet, die hoofdzakelijk bestaat uit provisie en adviesvergoedingen, groeide vorig jaar met bijna 1% naar $ 3,48 mld (3,46).
Afzonderlijke omzet- en winstcijfers voor de landenorganisaties maakte Willis Group niet bekend. In Nederland werkt Willis met circa honderd medewerkers vanuit vestigingen in Amsterdam en Beverwijk. Wat de precieze gevolgen van de aangekondigde ontslagronde voor hen zijn is nog niet duidelijk. Volgens woordvoerder Sarah Robson zullen de ontslagen echter niet worden geconcentreerd op een enkele business-unit. “Het banenverlies zal breed over de de wereldwijde organisatie worden verspreid”, aldus Robson. De komende maand maakt Willis haar plannen op dit vlak concreter. 

Reageer op dit artikel