nieuws

ONVZ plust op collectieve contracten

Schade

ONVZ plust op collectieve contracten

De drie labels van Zorgverzekeraar ONVZ hebben het aantal verzekerden gezamenlijk met ruim 3% zien toenemen tot 415.000. Het geconsolideerde uitstroompercentage bedraagt dit jaar bij ONVZ 5%.

Exacte getallen of percentages per label of productsoort wil ONVZ niet kwijt. In algemene zin kan wel worden vastgesteld dat de groei zich vooral heeft voorgedaan in de collectiviteiten en het label PNOzorg. Ook in het label VvAA (ledenorganisatie voor medici en paramedici) nam het aantal verzekerden toe. Het label ONVZ wordt verder niet genoemd. In een toelichting zegt de verzekeraar wel dat een belangrijk deel van het met ONVZ samenwerkend intermediair de zorgverzekering actief heeft opgepakt in de advisering. Over de hele linie constateerde ONVZ een ‘down-size’ bij de aanvullende verzekering. “Een deel van onze verzekerden heeft bij hun keuze een stapje terug gezet”. Met de uitgebreide pakketten die de restitutieverzekeraar uit Houten hanteert, blijft er ook dan nog een ruime dekking over.

Reageer op dit artikel