nieuws

Menzis biedt Achmea-verzekerden overstap aan

Schade

In tegenstelling tot Achmea is zorgverzekeraar Menzis wel tot overeenstemming gekomen met het Slotervaartziekenhuis. Zowel het ziekenhuis als Menzis proberen nu de verzekerden van Achmea tot een overstap te bewegen.

Menzis biedt Achmea-verzekerden overstap aan

Op de website van Menzis is een speciale ‘Slotervaart’-pagina ingericht. Hierin wordt antwoord gegeven op veelgestelde vragen als ‘Ik ben verzekerd bij Achmea en wil overstappen naar Menzis. Wat moet ik doen?’ en ‘Ik ben verzekerd bij Achmea, mag ik nou wel of niet opzeggen?’ Hiermee refereert de zorgverzekeraar aan de toezegging van Achmea afgelopen maandag in het televisieprogramma Radar, dat verzekerden die per se onder behandeling willen zijn bij het Slotervaartziekenhuis, de mogelijkheid krijgen om over te stappen naar een andere verzekeraar. Het Slotervaartziekhuis zegt in het vakblad Zorgvisie vanmorgen dat de contractbesprekingen met CZ en VGZ ‘voorspoedig’ verlopen. Daarin zegt bestuursvoorzitter Aysel Erbudak ook dat iedereen die nu weg wil bij Achmea, tussentijds kan overstappen naar een andere verzekeraar. Dus niet alleen patiënten van het Slotervaart. Tegen Zorgvisie zegt Erbudak dat ze dit door “hele goede advocaten” heeft laten uitzoeken.

Reageer op dit artikel