nieuws

Meer mensen dekken WW-risico af

Schade

Meer mensen dekken WW-risico af

Uit een door BNP Paribas Cardif gehouden inventarisatie van afgesloten Hypotheek Opvang Polissen, komt naar voren dat meer mensen zich indekken voor werkloosheid. Vijf jaar geleden koos 20% van de klanten voor het verzekeren van werkloosheid. Nu is dat meer dan een kwart.

De inventarisatie maakt deel uit van een onderzoek naar de negatieve invloeden van de crisis, dat door Cardif is gehouden onder 1.024 respondenten. 57% van hen maakt zich grote zorgen over werkloosheid. “Die angst is gegrond want we zien in de media diverse verhalen over de werkloosheid in Nederland, die in januari sterk is opgelopen naar 7,5 procent”, zegt Marieke van Zuien, directeur customer & corporate. “Cijfers van het BKR lieten zien dat steeds meer mensen achterlopen met het betalen van hun hypotheek en steeds meer Nederlanders moeten gedwongen hun huizen verkopen omdat ze de maandelijkse hypotheeklasten niet meer kunnen betalen.”
Het onderzoek laat ook zien dat consumenten meer naar aanbiedingen zoeken, goedkopere boodschappen doen en zuiniger leven. 36% van de respondenten stelt een verre reis uit, gevolgd door het uitstellen van de aankoop van een auto (30%). Van de respondenten stelt 8% een huwelijk uit vanwege de crisis en 7% wacht nog even met het krijgen van kinderen.
 

Reageer op dit artikel