nieuws

VNAB-voorzitter hamert op noodzaak innovatie

Schade

Voor de verzekeringsbranche wordt het innoveren of verdwijnen, vindt VNAB-voorzitter Rolf van der Wal. Dat laatste zal onherroepelijk deels gaan gebeuren, zo liet de voorman van de assurantiebeursvereniging maandag weten tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. “We staan aan de vooravond van een nieuwe consolidatiegolf, waarvan de uitslag volstrekt onvoorspelbaar is.”

VNAB-voorzitter hamert op noodzaak innovatie

Volgens de VNAB-voorzitter is het premieniveau in de coassurantiebranche nog steeds “laag tot te laag, terwijl wet- en regelgeving de leden – om het maar eens eufemistisch uit te drukken – actief heeft beziggehouden. Voorkomen moet worden dat de regelgeving doorschiet. De overheid moet erkennen dat er grenzen zijn aan de effectiviteit van haar optreden.”
Om te kunnen overleven, zijn ondernemerschap, creativiteit, innovatie en inspirerend leiderschap essentieel, aldus Van der Wal. Behalve innovatie volgens hem ook duurzaam leiderschap belangrijk. “Bedrijven en organisaties moeten niet alleen bezig zijn met de eigen organisatie, maar voortdurend afstemming zoeken met alle stakeholders. Hierbij zullen we moeten bedenken dat we een zeer belangrijke rol vervullen in de economische keten en dat, indien we te veel partijen en/of zaken uitsluiten, dat dan zal betekenen dat de maatschappij stilstaat.”

Reageer op dit artikel