nieuws

Schaft wordt nieuwe directeur VNAB

Schade

Michel Schaft is vanaf 15 februari de nieuwe directeur van de Vereniging Nederlandse Assurantiebeurs (VNAB). Hij is de opvolger van Jan Westerbeek, die deze functie vanaf 2009 parttime vervulde. Tegelijkertijd heeft de brancheorganisatie voor de grootzakelijke verzekeringsmarkt haar bestuursstructuur aangepast om efficiënter en slagvaardiger te kunnen optreden. Ook is er een raad van advies in het leven geroepen.

Schaft maakte van 2009 tot december vorig jaar deel uit van het bestuur van de VNAB en was in die hoedanigheid actief betrokken bij de totstandkoming van e-ABS, het elektronische assurantiebeurssysteem voor de coassurantiemarkt. Van 2005 tot begin 2012 was hij werkzaam als algemeen directeur bij Meijers Assurantiën. Daarvoor werkte hij onder meer als schade-expert en directielid van Cunningham Lindsey Marine.
Het nieuwe bestuur is compacter en bestaat  voortaan uit 7 leden (was 9), onder wie voorzitter Rolf van der Wal. Onno Paymans (Meijers) en Tineke Zweed (Reaal Schadeverzekeringen) zijn nieuwkomers in het bestuur. Kees Krijgsman (Allianz), Klaas Norel ( Meeùs Assurantie), Michiel Vervliet (ex-Amlin Corporate Insurance) en de nieuwe directeur Schaft traden af.
De nieuw opgerichte raad van advies gaat het bestuur “gevraagd en ongevraagd adviseren ten aanzien van beleid en strategieën en input geven vanuit de ledenkring en de markt.” Uri Coronel (ex-Aon, ex-Ajax) is de onafhankelijk voorzitter van de raad waarin verder onder anderen Klaas Norel, Rob van Os (Schouten Zekerheid) en Frank van Akkerveeken (Concordia de Keizer) zitten hebben genomen.
 

Reageer op dit artikel