nieuws

Centraal Beheer komt met polis voor online aankopen

Schade

Centraal Beheer Achmea heeft onder de naam Koopzeker een verzekering geïntroduceerd die dekking biedt voor online aangeschafte producten die te laat, beschadigd of helemaal niet worden geleverd. De polis wordt gesloten door de webwinkel, die dan een Koopzeker-logo mag voeren.

Centraal Beheer komt met polis voor online aankopen

Volgens Centraal Beheer is het de eerste verzekering die tijdige en correcte levering van online gekochte producten verzekert. Als de klant na gebrekkige levering geen overeenstemming bereikt met de webshop, wordt – na eventuele bemiddeling door Centraal Beheer – het aankoopbedrag terugbetaald. “Wij willen hiermee bijdragen aan de betrouwbaarheid van webwinkels, ten gunste van de consument en de ondernemer.”
Gaat de winkel waar de aankoop is gedaan failliet, dan krijgt de klant het betaalde bedrag vergoed tot maximaal € 2.500. Bij het sluiten van de polis controleert Centraal Beheer de kredietwaardigheid en de leveringsvoorwaarden van de webshop. Er zijn nu tien winkels die een Koopzeker-logo voeren.
 

Reageer op dit artikel