nieuws

Zorgverzekeraars strijden om de klant

Schade

Voor het eerst sinds de start van het nieuwe zorgstelsel worden nog tijdens het seizoen nieuwe producten gelanceerd en prijzen aangepast. De concurrentie tussen zorgverzekeraars lijkt dit jaar dan ook groter dan ooit, aldus vergelijkingssite ZorgKiezer.nl

Zorgverzekeraars strijden om de klant

Het internetlabel Anderzorg van Menzis presenteerde afgelopen week op de valreep nog een nieuwe aanvullende verzekering, de Anderzorg Budget. “Hiermee hebben zij nu de goedkoopste premie voor de meestgekozen combinatie van basisverzekering plus aanvullende verzekering”, zegt Peter Ruys van vergelijkingssite ZorgKiezer.nl. “Maar ook Ohra bracht eerder al een nieuwe aanvullend pakket op de markt, De Friesland Zorgverzekeraar verlaagde de premie van de aanvullende verzekering en er kwamen meerdere zorgverzekeraars met goedkope internetlabels op de markt. De strijd om de klant is dit jaar harder dan ooit, waarbij iedereen de goedkoopste wil zijn.”
Het verschil tussen de duurste en goedkoopste basisverzekering is dit jaar € 312. Dat is het grootste verschil sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006. Nu verzekeraars op het laatste moment nog nieuwe producten lanceren of premies aanpassen, wijst Ruys de prijsgeoriënteerde consument graag nog even op de mogelijkheid om zijn gemaakte keuze terug te draaien. “Mocht je onverhoopt nog een beter aanbod tegenkomen, dan kun je binnen twee weken je afgesloten verzekering annuleren.”

Reageer op dit artikel