nieuws

Uitgeklede zorgverzekering jaagt werkgever op kosten

Schade

Werkgevers betalen de rekening voor de goedkope en uitgeklede zorgverzekeringen die hun werknemers afsluiten. Dat stelt Rick Wijsman, werkzaam bij adviesbureau Mercer. “Om werknemers zo snel mogelijk te re-integreren, zien werkgevers zich genoodzaakt om in de buidel te tasten voor bijvoorbeeld de fysiotherapeut die uit het basispakket is verdwenen.”

Uitgeklede zorgverzekering jaagt werkgever op kosten

Wijsman denkt dat de problematiek voor werkgevers de komende jaren alleen maar groter wordt doordat meer mensen op zoek gaan naar de voordeligste aanbieder. Wijsman: “Een groeiende groep werknemers tussen de 18 en 38 jaar sluit zijn zorgverzekering af bij zogenaamde internet-only zorgverzekeraars. Die zijn een stuk goedkoper voor de consument, maar hebben een zeer beperkte dekking. Werkgevers, die bij ziekte een zorgplicht hebben voor vlotte re-integratie, draaien daarom op voor de kosten omdat internet-only zorgverzekeraars de dekking uitkleden om de premie te drukken.”
Om dat te voorkomen, adviseert Wijsman werkgevers een goede collectieve zorgverzekering aan te bieden met hoge kortingen en deelname te stimuleren met een vrijwillige werkgeversbijdrage. “Zo wordt het voor werknemers aantrekkelijk een goede verzekering af te sluiten. Dat kost een duit, maar is goedkoper dan ad hoc-oplossingen zodra de nood aan de man is.”

Reageer op dit artikel