nieuws

SAA neemt Marine Insurance International over

Schade

SAA Verzekeringen uit Rotterdam heeft Marine Insurance International uit Groningen overgenomen. Het bedrijf maakt nu deel uit van de SAA Groep, maar blijft gevestigd in Groningen en behoudt de eigen naam en identiteit. Per 1 januari wordt Marijke van der Rest als directeur belast met de dagelijkse leiding. Haar vader, de huidige directeur en oprichter Willem van der Rest, blijft tot 2016 als consultant werkzaam voor Marine Insurance International en zal zich richten op verdere groei van de onderneming. De personele bezetting van vijf medewerkers blijft ongewijzigd.

SAA neemt Marine Insurance International over

Volgens de nieuwe partners moet de overname worden gezien als een strategische keuze om de krachten te bundelen: SAA Verzekeringen wil de huidige positie in de maritieme markt versterken en ziet een overname van Marine Insurance International als dé kans om dit te realiseren. Voor Marine Insurance vormt de overname, door het delen van inkoopkracht, netwerk en kennis, een aanvulling op de gewenste groei.
Assurantiemakelaar Marine Insurance International is een internationaal georiënteerde specialist in de maritieme sector, met specifieke expertise op het gebied van de zee- en kustvaart, aanbouw- en garantie, visserij en natte aannemerij. Er staan circa honderd schepen in de boeken, maar er wordt ook bemiddeld in polissen voor scheepswerven, landmaterieel, non-marine en pleziervaartuigen. SAA Verzekeringen beheert 500.000 polissen, heeft 17 volmachten en 150 provinciale aanstellingen. Specialismen zijn  automotive, beurs, agri, transport en binnenvaart.

Reageer op dit artikel