nieuws

Papierloze zorgpolis is een brug te ver

Schade

Het streven van D66-Tweede Kamerlid Pia Dijkstra om de zorgpolis met aanhangsels in beginsel alleen nog digitaal te versturen is door VWS-minister Edith Schippers in de kiem gesmoord. Volgens de minister is het daarvoor te vroeg omdat lang niet alle Nederlanders vertrouwd zijn met internet of e-mail.

Papierloze zorgpolis is een brug te ver

De D66-politica pleit voor een standaard digitale bezorging van de polis vanaf 2014. Zij vindt wel dat mensen die dat willen de verzekeringspolis en wijzigingen nog steeds op papier moeten kunnen ontvangen, maar dat moet dan dus worden aangegeven bij de zorgverzekeraar. Nu is dat andersom en moeten verzekerden de verzekeraar nadrukkelijk toestemming geven om via e-mail hun zorgpolis te ontvangen. Volgens berekeningen van D66 scheelt digitale bezorging de zorgverzekeraars minimaal 10 miljoen per jaar.

Reageer op dit artikel