nieuws

NN schroeft schadepremies flink op

Schade

NN schroeft schadepremies flink op

Nationale-Nederlanden verhoogt per 1 januari de premies voor een groot aantal schadeverzekeringen. Redenen daarvoor zijn de hogere schadelast en de verhoging van de btw. De premiestijging loopt op tot 21%.

De schadelast is sterker toegenomen dan verwacht. “Uit onze calculaties blijkt ook dat de kosten voor schadeuitkeringen de komende jaren verder zullen stijgen. Hierdoor zijn de huidige premies niet voldoende voor een positief resultaat en niet voldoende om de kwaliteit en zekerheden die wij onze klanten willen bieden, te garanderen”, aldus NN. De prijsstijging geldt zowel voor nieuwe polissen als voor mutaties en prolongaties.
De grootste premiestijging wordt doorgevoerd op de Zeker Wonen Combinatie: die wordt 21,1% duurder. De ongevallendekking binnen het ZekerheidsPakket Particulieren gaat 20% meer premie kosten; rechtsbijstandpolissen worden 13,4% duurder en de aansprakelijkheidspremie gaat 11,2% omhoog. De autopremies worden met met 4,7% (WA) en 7,3% (casco) verhoogd.

Reageer op dit artikel