nieuws

Kwart wintersporters onvoldoende verzekerd

Schade

Een kwart van wintersporters is niet verzekerd voor wintersport of weet dat niet zeker. Dit blijkt uit onderzoek van reisverzekeraar Europeesche verzekeringen. Ruim een kwart van de Nederlanders (29%) gaat deze winter met vakantie. Ongeveer de helft hiervan gaat op wintersport.

Kwart wintersporters onvoldoende verzekerd

Ondanks dat 91% van alle wintersporters wel een reisverzekering heeft afgesloten, heeft 14% geen extra wintersportdekking afgesloten. Nog eens 9% weet niet of zij dat hebben gedaan. Dat is opvallend omdat 38% van de wintersporters aangeeft wel eens een blessure te hebben opgelopen op de piste. Circa twee op de vijf wintersporters (17%) heeft wel eens een blessure aan de knie gehad. Andere delen van het lichaam waar wintersporters wel eens aan zijn geblesseerd zijn: (scheen)been (5%), pols (5%), arm (4%), rug (4%) en hoofd (4%).

 

Reageer op dit artikel