nieuws

HDI-Gerling Starters BTA voor verenigingen en stichtingen

Schade

Startende verenigingen en stichtingen kunnen sinds kort bij HDI-Gerling Verzekeringen terecht voor een gestandaardiseerde bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering (Starters BTA-Polis). De polis is door de adviseur online aan te vragen via het extranet van de verzekeraar.

HDI-Gerling Starters BTA voor verenigingen en stichtingen

De Starters BTA-polis is geschikt voor de meeste verenigingen en stichtingen die korter dan 1 jaar bestaan en met een begroting tot € 2,5 mln. Het laagste te verzekeren bedrag is € 0,1 mln en het hoogste € 2,5 mln. Premies variëren van € 300 tot € 1.100.
In een toelichting zegt HDI-Gerling dat persoonlijke aansprakelijkheid een steeds nijpender aandachtspunt is voor bestuurders. “Steeds vaker stellen personen, voordat zij als bestuurslid actief worden, de voorwaarde dat het afdekken van dit risico goed geregeld is. Er is dan ook een groeiende behoefte bij verenigingen en stichtingen om goed verzekerd te zijn voor bestuurdersaansprakelijkheidsrisico’s, het liefs tegen een gunstige premie.” In Nederland worden jaarlijks zo’n 10.000 stichtingen en verenigingen opgericht, vaak met een charitatief, cultuurhistorisch of ideëel karakter.

Reageer op dit artikel