nieuws

Aon ontwerpt verzekering voor astronauten

Schade

Verzekeringsmakelaar Aon Risk Solutions heeft samen met Space Expedition Corporation (SXC) een verzekeringspakket gemaakt voor toekomstige deelnemers aan commerciële vluchten met het ruimtevliegtuig Lynx. De verzekering bevat een speciale annuleringsverzekering met een ongevallendekking erin.

Aon ontwerpt verzekering voor astronauten

Het pakket van Aon Risk Solutions is op maat samengesteld voor ruimtereizigers bij SXC en is bij de vluchtprijs van $ 95.000 inbegrepen. Een gewone annuleringsverzekering zou gelet op de reiskosten enorm duur zijn. Aon en de onderliggende verzekeraars gaan ervan uit dat de aankomende ruimtereizigers er alles aan doen om de geboekte vlucht door te laten gaan. De verzekering keert uit wanneer een vlucht niet gemaakt kan worden door onvoorziene omstandigheden als ziekte, ongeval of vulkaanaswolken.
Serie-ondernemer Michiel Mol, CEO van SXC: “We zijn blij in Aon een solide partner te hebben gevonden, die onze toekomstige astronauten een eersteklas verzekering biedt. Hoe meer comfort we bieden, des te meer zij van de reis kunnen genieten.” Space Expedition Corporation (SXC) gaat vanaf 2014, waarschijnlijk vanaf Curaçao, dagelijks commerciële ruimtevluchten aanbieden aan boord van het raketvliegtuig Lynx van  fabrikant XCOR Aerospace. Met maximaal twee personen kunnen amateurastronauten vanaf meer dan 100 kilometer hoogte onze planeet bekijken. XCOR en SXC hebben tot nu toe 200 vluchten verkocht.

Reageer op dit artikel