nieuws

Verzekerde schuwt hoger eigen risico

Schade

Consumenten schuwen een hoger eigen risico bij hun zorgverzekering terwijl ze daarmee op hun premie kunnen besparen. 92 procent sluit de zorgverzekering af met het minimaal wettelijk verplichte eigen risico van 350 euro. 6,5% kiest voor het maximale eigen risico van 850 euro en de overige 1,5% wordt verdeeld over de overige eigen bijdragen (450, 550, 650 en 750). Dit blijkt uit onderzoek van de nieuws/vergelijkingswebsite 2013zorgverzekering.nl.

Verzekerde schuwt hoger eigen risico

Consumenten kunnen jaarlijks tot maximaal 290 euro besparen door het eigen risico op te schroeven. Voor de berekening heeft 2013zorgverzekering.nl de 10 goedkoopste zorgverzekeringen naast elkaar gezet met een eigen risico van 350 en 850 euro en hierbij werden verschillen gemeten van ruim 24 euro in de maand. Door de eigen bijdrage op het maximale bedrag te zetten kan er dus op jaarbasis 290 euro worden bespaard op de zorgverzekering.

Reageer op dit artikel