nieuws

Verzekeraar wil miljoenen terug van Lance Armstrong

Schade

De Texaanse verzekeraar SCA Promotions wil $ 12 mln (ca. € 10 mln) terughebben van oud-wielrenner Lance Armstrong. SCA betaalde Armstrong het bedrag aan bonussen voor de zeven overwinningen van de Amerikaan in de Tour de France maar wil het geld terug nu de titels hem vanwege dopinggebruik zijn ontnomen. Als Armstrong niet over de brug komt, stapt de verzekeraar naar de rechter.

Verzekeraar wil miljoenen terug van Lance Armstrong

SCA meent sterk te staan in een eventuele rechtszaak vanwege een valse  verklaring die Armstrong zou hebben afgelegd in een arbritagezaak die liep in 2005 en 2006 en ook toen handelde over vermeend dopinggebruik. SCA betaalde toen wel $ 7,5 mln aan premies, rente en juridische kosten maar wil onder meer dat geld nu alsnog terug. “Armstrong is niet langer de winnaar van een Tour de France en daarom is het ongepast om vast te houden aan welke bonusbetaling door SCA dan ook”, aldus Jeff Dorough, advocaat van de verzekeraar.
Tijdens het tijdperk Armstrong had US Postal,  een van zijn voormalige ploegen, een verzekering afgesloten bij SCA waarmee de wielrenploeg het financiële risico afdekte van de bonussen bij eventuele Tour de France overwinningen. Al in 2004 betichtte SCA Armstrong impliciet van verzekeringsfraude toen de dopinggeruchten over de Texaan sterker werden. SCA weigerde toen een bonus van $ 5 mln te betalen waarna Armstrong naar de rechter stapte. Die stelde de wielrenner in het gelijk omdat in het oorspronkelijke verzekeringscontract geen voorwaarden stonden over dopinggebruik.
[ Bron: AFP ]

Reageer op dit artikel