nieuws

Van Es nieuwe voorzitter Nivre

Schade

Peter van Es, directeur accountmanagement bij CED, wordt per 1 januari de nieuwe voorzitter van het Nivre. Bij de beroepsorganisatie voor registerexperts verandert er meer: het algemeen bestuur, dat nu nog 14 leden telt, wordt vervangen voor een bestuur bestaande uit 7 personen.

Van Es nieuwe voorzitter Nivre

Het bestuur gaat naast een voorzitter, vice-voorzitter en penningmeester vier portefeuillehouders tellen: voor werkgeversbelangen, opleidingen/toelating, PE/seminars en voor marketing en communicatie. Van Es volgt Adriaan Westerhof op, die het Nivre-voorzitterschap heeft waargenomen sinds het vertrek van Gerard Böttcher vorig jaar. Ook Ger Koestering en Marco van Dijck verlaten het bestuur. Vice-voorzitter wordt Jeroen Fröhlich (Cunningham Lindsey), die in 2015 Van Es zal opvolgen. De overige bestuursleden worden Wilco van Schijndel (Troostwijk Expertises, penningmeester) Hans de Hoog (Lengkeek, Laarman & De Hosson, werkgeversbelang), Paul Schenk (Dekra, toelating/opleiding), Gerrit Taal (Vanderwal & Joosten, PE-seminars) en Jan Veldhuizen (Univé, marketing en communicatie).
Ook binnen de negen branchebesturen zal bovengenoemde portefeuilleverdeling worden gehanteerd.
De nieuwe inrichting is aanbevolen door een commissie, die anderhalf jaar geleden is ingesteld om een nieuwe organisatiestructuur op te stellen. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe organisatie – en bestuursstructuur zal leiden tot een nóg effectievere en meer daadkrachtige branche- en beroepsorganisatie”, zegt Nivre-directeur Henk Grootkerk.

Reageer op dit artikel