nieuws

Rialto gaat ook zakelijk

Schade

Rialto, gespecialiseerd in het accepteren van moeilijk verzekerbare risico’s in het particuliere segment, start vanaf 1 december in het mkb met een aansprakelijkheidsverzekering. Een inventaris-/goederenverzekering en gebouwenverzekering volgen op korte termijn, aldus het bedrijf.

Rialto gaat ook zakelijk

Manager Lodie van Duijse laat weten dat aanbieders van zakelijke verzekeringen strenger worden in hun acceptatie. “Wij horen steeds vaker van het intermediair dat acceptatie van bepaalde risico’s moeilijker wordt. Dat kunnen situaties zijn waarbij een mkb-bedrijf eerder is geroyeerd in verband met fraude of een hoog schadeverloop, maar ook gevallen waarin ondernemers iets nieuws bedenken waarbij de reguliere verzekeringsmaatschappijen nog geen premie kunnen afgeven. Gewoonweg omdat zij nog geen ervaringscijfers over het schadeverloop van die activiteiten hebben.” Daar komt bij dat de technische resultaten onder druk staan, weet Van Duijse.
Rialto start met het verzekeren van moeilijk verzekerbare aansprakelijkheidsrisico’s van bedrijven. “Het opstellen van dekkingsvoorwaarden en het berekenen van een premie is voor dit type risico’s maatwerk. De financieel dienstverlener maakt bij dit soort risico’s echt het verschil voor de klant. Hoe beter de kwaliteit van zijn informatie is, hoe beter de premie kan aansluiten bij het juiste risiconiveau. Juist de kwaliteit van het intermediair bepaalt daardoor ook regelmatig of een aangeboden risico wel of niet geaccepteerd wordt.”

Reageer op dit artikel