nieuws

Restitutiepolis populair onder gezonde mensen

Schade

Hoewel het huidige kabinet eerder nog haar voorkeur uitsprak voor de natura-zorgpolis, blijkt uit een publicatie van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) dat 55% van de consumenten de voorkeur geeft aan het restitutiemodel. Deze verzekerden willen vooral zelf kiezen voor een zorgverlener of ziekenhuis en willen daarbij liever geen bemoeienis van de zorgverzekeraar.

Restitutiepolis populair onder gezonde mensen

Toch geeft bijna 40%  van de ondervraagden aan het prettig te vinden als de zorgverzekeraar advies geeft en 60% vindt het prettig als de zorgverzekeraar contracten afsluit met kwalitatief goede zorgverleners. Van de mensen die hebben aangeven geen bemoeienis van hun zorgverzekeraar te willen bij de keuze voor een zorgaanbieder zegt 18% te twijfelen aan de intenties van de zorgverzekeraar. 46% zegt zelf te willen kiezen en 17% wil liever advies van de huisarts krijgen. Degenen die meer openstaan voor invloed van de zorgverzekeraar zijn vooral gezonde mensen en ouderen. NIVEL baseert deze gegevens op 2.679 ingevulde vragenlijsten van het Verzekerdenpanel. Dit panel bestaat uit 7.082 leden die allemaal verzekerd zijn bij één van de labels van Coöperatie VGZ. Bijna 60% van de respondenten die meededen is man en de gemiddelde leeftijd is 60 jaar.

Reageer op dit artikel