nieuws

PreRisk maakt online taxatie mogelijk

Schade

Inspectiebureau Burghgraef van Tiel & Partners en Lengkeek Taxaties hebben een tool geïntroduceerd waarmee tussenpersonen onder meer eenvoudig online kunnen taxeren. Met de tool, PreRisk genaamd, moeten uiteindelijk diverse diensten via een webapplicatie worden ontsloten. Gedurende de eerste vier maanden hebben tussenpersonen en volmachtbedrijven van Reaal Schadeverzekeringen de exclusieve primeur. Vanaf 1 maart 2013 wordt de tool ook aangeboden aan andere verzekeraars en tussenpersonen.

PreRisk maakt online taxatie mogelijk

Met de applicatie Online Taxaties kunnen tussenpersonen binnen PreRisk aan de hand van eenvoudige vragen de herbouwwaarde berekenen van diverse bedrijfspanden met een verzekerde waarde tot € 750.000. Ze voldoen hiermee aan hun zorgplicht om klanten te adviseren over de actuele herbouwwaarde.  Daarnaast speelt de lancering van PreRisk volgens de initiatiefnemers in op de toenemende vraag naar één virtueel loket voor online waardebepalingen en risicoinspecties. “Mensen willen snel en eenvoudig worden geïnformeerd”, aldus Lengkeek-directeur Pieter Bakker. “Dit geldt ook voor een te verzekeren herbouwwaarde. “Deze moet betrouwbaar een reëel zijn. Die zekerheid kan PreRisk bieden. De online berekende herbouwwaarde wordt door Reaal aangetekend op de polis met zes jaar garantie tegen onderverzekering.” 

Reageer op dit artikel