nieuws

ONVZ en Stad Holland opnieuw favoriet bij intermediair

Schade

Zorgverzekeraars ONVZ en Stad Holland kunnen net als in voorgaande jaren op de meeste waardering bij het intermediair rekenen. Dit blijkt uit het onderzoek Zorgverzekeringen 2012 dat Bureau D&O onlangs heeft uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt verder dat de tussenpersonen positief gestemd zijn over de omzetgroei in het zorgsegment.

ONVZ en Stad Holland opnieuw favoriet bij intermediair

Aan het D&O Onderzoek Zorgverzekeringen 2012 hebben 242 intermediairs meegewerkt die bemiddelen in zorgverzekeringen van De Goudse, Avéro Achmea, CZ, De Amersfoortse, Delta Lloyd, Menzis, VGZ, ONVZ en Stad Holland. Van deze verzekeraars kreeg ONVZ de hoogste gemiddelde waardering: 7,9. Stad Holland bleef hier met een 7,8 maar net achter.
Aan de respondenten is ook gevraagd welke verwachting zij, binnen hun eigen portefeuille, hebben ten aanzien van het aandeel in 2013 per ziektekostenverzekeraar waarmee men samenwerkt. Hier scoort met name Stad Holland goed: 54% van het intermediair dat met de Schiedamse verzekeraar samenwerkt, verwacht een groeiend aandeel van Stad Holland binnen het eigen kantoor in 2013.

Reageer op dit artikel