nieuws

Nieuwe buitenlandverzekeringen OOM

Schade

OOM Verzekeringen komt met vier nieuwe buitenlandverzekeringen. De verzekeraar wil Nederlanders in het buitenland en buitenlanders in Nederland meer keuzevrijheid en maatwerk bieden.

Nieuwe buitenlandverzekeringen OOM

Voor langdurig verblijf in het buitenland introduceert de verzekeraar de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering, met een Regular-, een Comfort- en een DeLuxe-variant. Mensen die slechts korte tijd in het buitenland verblijven, kunnen gebruik maken van de nieuwe OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering. Ook deze polis kent de voornoemde varianten. Bij beide verzekeringen kan ook een tandartsverzekering gesloten worden met keuze uit een verzekerd bedrag van € 350, € 700 en € 1.050. Bij de Wonen in het Buitenland-verzekering zijn in de DeLuxe-variant nu ook de zwangerschapskosten gedekt  vanaf de ingangsdatum. Daarnaast krijgt de klant 15% korting op de ziektekostenpremie als de verzekering een aanvulling is op de Nederlandse basisverzekering.
Voor buitenlanders die tijdelijk in Nederland verblijven, introduceert OOM de Schengen Visitor-verzekering. Deze verzekering hanteert nog steeds de uitsluiting van bestaande klachten en kwalen. Klanten kunnen er een speciale aansprakelijkheidverzekering voor particulieren bijsluiten met een verzekerd bedrag van € 1.250.000. Buitenlanders die naar  naar Nederland zijn gekomen en in afwachting zijn van een verblijfsvergunning of met een Machtiging Voorlopig Verblijf (MVV) kunnen gebruik maken van de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering. Hierbij is sprake van medische acceptatie en daardoor een ruimere ziektekostendekking. Ook biedt OOM de mogelijkheid tot het bijsluiten van een speciale aanprakelijkheisverzekering particulieren en een tandartsverzekering met een verzekerd bedrag van  € 350 per jaar. Voor studenten en au-pairs is de Young Global Traveler-verzekering nog gewoon te sluiten.

Reageer op dit artikel