nieuws

Kameleonpolis moet juridische risico’s zzp’er afdekken

Schade

Verzekeraar Markel International en volmachtbedrijf Voogd & Voogd komen per 1 december met een gecombineerde en geïntegreerde aansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekering voor zzp’ers. Deze verzekering -de Kameleonpolis- wordt ondersteund door het Platform Zelfstandige Ondernemers en biedt dekkingen voor beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid, rechtsbijstand en bestuurdersaansprakelijkheid. De verzekering wordt aangeboden via de 2.200 kantoren die bij Voogd & Voogd zijn aangesloten.

Kameleonpolis moet juridische risico’s zzp’er afdekken

“We hebben gekozen voor de naam Kameleonpolis omdat de verzekering alle kleuren in zich heeft, en op het juiste moment alleen de kleur gebruikt die hij nodig heeft”,aldus Elbert-Jan Offereins, algemeen directeur bij Markel.  Het voordeel van de gecombineerde polis is volgens Offereins dat de verzekerde niet vijf verschillende dekkingen hoeft in te kopen die niet op elkaar aansluiten. “Omdat de dekkingen bovendien geïntegreerd zijn, zijn de overlappingen eruit gehaald. Ook overbodige zaken als arbeidsrecht en werkgeversaansprakelijkheid zitten er niet in. Hierdoor pakt de verzekering 40% goedkoper uit dan 5 losse polissen met een nietje erdoor”, aldus Offereins.
Voor circa € 40 per maand is de zzp’er verzekerd voor bedrijfsaansprakelijkheid, beroepsaansprakelijkheid en rechtsbijstand (passief en actief). Kiest de kleine zelfstandige ook nog voor bestuurdersaansprakelijkheid dan komt daar ca. € 20 per maand bovenop. “De prijs een kan een paar euro meer of minder zijn aan de hand van het beroep”, aldus  Offereins. “De aansprakelijkheid weegt nu eenmaal zwaarder bij een interimmanager dan bij een tuinadviseur.” Binnen de polis is de beroepsaansprakelijkheid gedekt tot een bedrag van € 100.000, de bedrijfsaansprakelijkheid tot € 1,25 mln en rechtsbijstand tot € 25.000. Bij bestuurdersaansprakelijkeid kan een dekking worden gekozen tussen de € 250.000 en  € 1,5 mln.  
Verzekerden kunnen op de site die Voogd & Voogd voor de polis in het leven roept -www.zzpkameleonpolis.nl- algemene leveringsvoorwaarden downloaden plus een toelichting hoe deze richting opdrachtgevers gebruikt kunnen worden. “Dat is niet een alleen een mooie geste richting het groeiende legioen zzp’ers”, erkent Offereins. “Als aansprakelijkheidsverzekeraar heb je er vanzelfsprekend baat bij als er goede leveringsvoorwaarden bestaan tussen de verzekerde en de opdrachtgever.”

Reageer op dit artikel