nieuws

Geen wijzigingen in zorgpremies bij ONVZ

Schade

De ONVZ premies voor zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekeringen blijven gelijk aan de premies van 2012. Dat betekent dat de basispremie € 107,31 bedraagt. ONV telt vijf aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen.

Geen wijzigingen in zorgpremies bij ONVZ

De aanvullende verzekeringen variëren in prijs van € 9,06 voor de Extrafit tot en met € 113, 19 voor de Superfit. Een tandartsverzekering is te verkrijgen vanaf € 11,27 (Tandfit A)  en de duurste tandartsverzekering is € Tandfit D met een maandpremie van € 37,73.
ONVZ zegt de premie gelijk te kunnen houden door een beperkte stijging van de ziekenhuiskosten. “Dat is een trendbreuk waarvan we hopen dat deze zich voortzet. Daarnaast komen de kosten van medicijnen lager uit dan geraamd”, aldus bestuursvoorzitter Erno Kleijnenberg.
ONVZ hanteert een keuzevrijheid van arts, ziekenhuis en medicijnen. “Die keuzevrijheid is ook in 2013 weer gegarandeerd. Hoewel het erop lijkt dat het kabinet plannen ontwikkelt om in de toekomst de restitutiepolis te gaan beperken, blijven wij keuzevrijheid aanbieden. Het is onze vaste overtuiging dat het niet de taak van een zorgverzekeraar is om op de stoel van een arts te gaan zitten.”

Reageer op dit artikel