nieuws

Een derde van schade Sandy verzekerd

Schade

De verzekerde en herverzekerde schade als gevolg van orkaan Sandy is ongeveer een derde van de totale schade. Dat concludeert herverzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon Benfield op basis van de nu beschikbare informatie. De eerste ramingen van de totale economische schade in het Noordoosten van Amerika lopen uiteen van 30 tot 50 miljard dollar. De gevolgschade vormt volgens Aon ook een risico voor Nederlandse bedrijven.

Een derde van schade Sandy verzekerd

De reserves van herverzekeraars zijn volgens Bob Reichenfeld, bestuursvoorzitter van Aon Benfield Nederland, vooralsnog toereikend om de schade van de orkaan op te vangen. “De verzekerde én herverzekerde schade in de Verenigde Staten bedraagt nog geen 5% van het totaal beschikbare kapitaal in de herverzekeringsmarkt alleen al. Aon Benfield houdt deze ieder kwartaal bij en momenteel bedraagt dit circa 480 miljard dollar.”  Reichenfeld verwacht dat  van de (her)verzekerde schade door Sandy, een belangrijk deel door de Amerikaanse verzekeringsmarkt zelf zal worden opgepakt.
Voor de onderhandelingen die Nederlandse verzekeraars voeren met de internationale herverzekeringsmarkt heeft het schadebedrag geen gevolgen. Wel brengen de gevolgen van de orkaan volgens Aon ook nu nog risico’s met zich mee voor de bedrijfscontinuïteit van Nederlandse organisaties. “Nu leveranciersketens steeds efficiënter zijn ingericht, zijn er minder voorraden of uitwijkmogelijkheden voorhanden. Zo is in New York benzine op rantsoen gezet, door een tekort aan brandstof.  Dit soort problemen kunnen ook tot gevolg hebben dat Nederlandse bedrijven niet tijdig kunnen beschikken over goederen en diensten van hun leveranciers”, aldus Aon.

 

Reageer op dit artikel