nieuws

CZ verlaagt zorgpremie met € 2,20 per maand

Schade

De maandpremie voor de basisverzekering bij CZ komt in 2013 uit op € 105,60 (€ 103,40); een verlaging van 2,1%. De premies voor de aanvullende verzekeringen blijven gelijk. Daarnaast gelden kortingen op deze premies in het kader van collectiviteiten. Verder gaat SNS Bank de Zorg-op-maatpolis van CZ aanbieden aan haar klanten met een collectiviteitkorting van 8%. Daarmee komt de premie voor de basisverzekering bij SNS Bank op € 97,15 per maand.

CZ verlaagt zorgpremie met € 2,20 per maand

CZ introduceert verder een nieuwe basisverzekering, de CZ Zorgbewustpolis. De premie bedraagt € 101,90 per maand. Deze zorgverzekering is scherper geprijsd omdat alle communicatie met de klant via internet verloopt en de premie alleen via automatische incasso kan worden betaald. Daarnaast is er een beperkte keuze in het  vrijwillig eigen risico (€ 500) en geldt er bij bezoek aan een niet gecontracteerde zorgverlener een restitutietarief van 50% van het marktconforme tarief. Een second opinion via Best Doctors zit ook niet in het pakket, een reguliere second opinion wel. De polis kent wel dezelfde collectiviteitkorting als de Zorg-op-maatpolis.
De polis is geen vervanging van de CZ Direct polis. “Nee, die polis richt zich meer op jongeren en met deze Zorgbewustpolis hebben we gekeken hoe we de verzekering nog scherper geprijsd konden aanbieden, omdat consumenten zich toch steeds vaker op prijs oriënteren”, aldus Els Potma, woordvoerder bij CZ.
SNS Bank
Met de Zorg-op-maatpolis van CZ breidt SNS Bank haar verzekeringsassortiment verder uit. “Bij een zorgverzekering kijken consumenten, naast de dekking, heel bewust naar de kosten”, aldus Ton Timmerman, directeur Advies SNS Bank. “Kijk naar de hevigheid van de discussie over de toekomstige zorgpremie. SNS Bank wil haar klanten helpen ook op dit gebied hun uitgaven in de hand te houden en dat met een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen tegen een goede premie”, aldus Timmerman.
De bank biedt drie aanvullende verzekeringen aan: Gezin Goed, Gezin Beter, Gezin Best. De aanvullende polissen hebben specifieke vergoedingen voor SNS-klanten, zoals extra kraamzorg, fysiotherapie en orthodontie tot 18 jaar. Klanten die kiezen voor de Zorg-op-maatpolis maken gebruik van de service van CZ en declareren rechtstreeks bij CZ.
 

Reageer op dit artikel