nieuws

CAK en Nedasco bundelen declaratieverkeer

Schade

De volmachtbedrijven CAK in Dordrecht en Nedasco in Amersfoort hebben een joint-venture opgericht onder de naam Caresco. Dit bedrijf gaat de declaraties verwerken voor de zorgverzekeringen die zij in volmacht hebben gesloten. CAK en Nedasco hebben beide een 50%-belang in de nieuwe onderneming.

CAK en Nedasco bundelen declaratieverkeer

Nedasco heeft in eigen beheer een infrastructuur gebouwd met zorginstellingen en verzekerden, waardoor het declaratieverkeer volledig geautomatiseerd plaatsvindt. Deze investering kan niet rendabel worden gemaakt maken met de 30.000 zorgpolissen die Nedasco in portefeuille heeft. Daarom zijn de 150.000 polissen van CAK een welkome aanvulling. CAK besteedt op dit moment de declaratie activiteiten nog uit aan een externe partij. CAK- en Nedasco-directeuren Laurens Geysendorpher en Tim Schoonbergen benadrukken in het AM dat zaterdag verschijnt, dat de samenwerking alleen betrekking heeft op de verwerking van de declaraties. De volmachtkantoren blijven verder geheel zelfstandig en los van elkaar opereren. De migratie van de 180.000 polissen naar het nieuwe declaratiesysteem is vrijwel voltooid. Op 1 januari is Caresco operationeel. CAK en Nedasco zullen in een later stadium onderzoeken of ook andere partijen zich kunnen aansluiten. Gedacht wordt aan volmachtkantoren, maar ook aan kleinere zorgverzekeraars.

Reageer op dit artikel