nieuws

ASR trekt stekker uit zorgverzekering zonder eigen risico

Schade

ASR trekt stekker uit zorgverzekering zonder eigen risico

Amper drie dagen na de introductie heeft ASR haar medewerking opgezegd aan een zorgverzekering van Zorgeloos zonder eigen risico. ASR was in de constructie de risicodrager van de basisverzekering en de aanvullende verzekering, maar trekt zich nu terug uit angst voor reputatieschade.

Bij de verzekering van Zorgeloos, een label van volmachtbedrijf Aevitae, konden consumenten tegen een premieopslag van € 12,50 per maand  (tot 40 jaar) of € 17,50 (vanaf 40 jaar) af van het eigen risico. Deze dekking was ondergebracht bij Lloyds. Hoewel de verzekering al in de eerste dagen op een enorme belangstelling kon rekenen, trekt ASR zich nu uit angst voor reputatieschade terug uit de constructie. “Zorgeloos heeft bij de lancering van zorgverzekering prominent op haar website gezet dat de verzekering ‘powered by ASR’ was”, aldus woordvoerder Daan Wentholt. “Hiermee werd ten onrechte de indruk gewekt dat wij ook de risicodrager zijn van het verzekeren van het eigen risico. Dat risico zou ASR namelijk nooit zelf willen verzekeren. Van enige druk van de Staat, als onze enige aandeelhouder, is bij de beslissing geen sprake geweest.”
ASR zal de enkele honderden verzekeringscontracten die Zorgeloos de afgelopen dagen al afsloot respecteren. Of  Zorgeloos op zoek gaat naar een nieuwe risicodrager voor de basisverzekering en de aanvullende verzekering is onbekend. Het bedrijf was telefonisch niet bereikbaar. Op de website prijkt  de verzekering met € 0 eigen risico nog wel, de vermelding van ASR erbij is verdwenen.

Reageer op dit artikel