nieuws

Rotterdam lanceert zorgpolis voor lagere inkomens

Schade

Rotterdammers met een inkomen tot 130% van het wettelijk minimum inkomen kunnen deelnemen aan het gemeentecollectief IZA Cura Rotterdampakket. Deelnemers betalen alleen premie; het eigen risico en wettelijke eigen bijdrage wordt niet in rekening gebracht. Voor Rotterdammers met een inkomen tot en met 110% van de bijstandstandsnorm betaalt de gemeente Rotterdam ook een deel van de premie.

Rotterdam lanceert zorgpolis voor lagere inkomens

De gemeente Rotterdam heeft voor de komende vijf jaar afspraken gemaakt met IZA Cura. Rotterdammers die in aanmerking willen komen voor de gemeentelijke bijdrage, kunnen dit vanaf 6 november aangeven door het aanvraagformulier te downloaden op www.izacura.nl/rotterdam en dit ingevuld op te sturen naar IZA Cura. Voorwaarde voor deelname is dat er geen betalingsachterstand is bij de huidige zorgverzekeraar.
Naast dit collectieve zorgverzekeringscontract willen de gemeente Rotterdam en IZA Cura breder gaan samenwerken om de sociaal-economische gezondheid in Rotterdam te verbeteren, de zorgvraag te verminderen en de zorgverzekering betaalbaar te houden. Dit partnerschap wordt nu samen uitgewerkt en zal in januari 2013 in een convenant worden vastgelegd.

Reageer op dit artikel