nieuws

Nederlandse tak Alpha vernieuwt op twee fronten

Schade

Alpha Commercial Lines Nederland gaat voortaan verder onder de naam ACL Verzekeringen. De intermediaire verzekeraar die zich richt op bedrijfsverzekeringen kiest voor een naamswijziging omdat de invloed van het Deense moederbedrijf Alpha minder groot is geworden. De Nederlandse vertegenwoordiging werkt sinds kort met een zzp-accountmanager.

Nederlandse tak Alpha vernieuwt op twee fronten

“Denemarken is sinds de start  van Alpha Nederland in 2009 een minder grote rol gaan spelen”, vertelt Rob van der Ven,  die optreedt als woordvoerder namens ACL Verzekeringen. “Dat komt doordat ook andere risicodragers, waaronder Lloyd’s, meer en ruimere mogelijkheden bieden. Zeer belangrijk in een turbulente markt met grote concurrentie.”
ACL werkt sinds kort met een zzp-accountmanager om te voorzien in de behoefte aan een buitendienst voor acquisitie en het contact met het intermediair. De verzekeraar probeert daarmee een antwoord te geven op de branchebrede ontwikkeling waarbij er minder werk is voor accountmanagers en er forse saneringen van de buitendiensten plaatsvinden. “Was een accountmanager vroeger ook een probleemoplosser bij schade of acceptatie, nu zijn die processen beter op orde en zijn de kantoormedewerkers beter in staat die zaken op te lossen”, aldus Van der Ven. “Een zzp-accountmanager kan makkelijk meerdere labels vertegenwoordigen die elkaar niet bijten en zoveel mogelijk complementair zijn.  Voor aanbieders en serviceproviders zijn de kosten lager en de kwaliteit minimaal gelijkwaardig. Het is ook een maatschappelijke ontwikkeling; het inzetten van zzp’ers is ook een manier om de kennis en ervaring van oudere krachten niet verloren te laten gaan.”

Reageer op dit artikel