nieuws

Klaverblad verhoogt premies autoverzekeringen met 10%

Schade

Klaverblad Verzekeringen verhoogt de premie voor de volledige cascodekking voor de Royaal en Standaard autoverzekeringen met 10%. De premies voor de WA- en beperkte cascodekking blijven ongewijzigd. Dit betekent voor klanten met een WA- met volledige cascoverzekering een verhoging van de totale premie van ongeveer 6%.

Klaverblad verhoogt premies autoverzekeringen met 10%

De verzekeraar geeft als reden voor de verhoging de dalende premie per auto aan. “Mensen kopen goedkopere auto’s, maar een deuk blijft een deuk”, zo motiveert Klaverblad.

Vanaf 1 juli gelden ook nieuwe voorwaarden voor de personenautoverzekeringen. Het eigen risico is voortaan € 67,50 als de schade wordt hersteld door een herstelbedrijf dat op de Groene kaart staat. Voor de Royaal autoverzekering is de nieuwwaarderegeling uitgebreid. Deze regeling geldt nu voor auto’s tot en met 7 jaar; de eerste 12 maanden geldt de nieuwwaarde en daarna de waarde volgens de ANWB-koerslijst + 10%.

Eind vorig jaar besloten zowel Delta Lloyd als Reaal de autopremies te gaan verhogen. Beide maatschappijen gaven een toenemende schadelast op als motivatie. De Goudse verhoogde al eerder de premies voor alle autoverzekeringen met gemiddeld 10%.

Reageer op dit artikel