nieuws

Beste Zorgidee 2012: ‘de specialist op huisbezoek’

Schade

Arts-apotheker Philip Boerebach uit Rotterdam heeft met zijn idee ‘de specialist op huisbezoek’ de ONVZ-prijs voor ‘Het Beste Zorgidee’ van 2012 gewonnen.

Beste Zorgidee 2012: ‘de specialist op huisbezoek’

Boerebach vindt dat specialisten net als huisartsen ook bezoeken bij bedlegerige patiënten thuis kunnen afleggen. Dit in plaats van patiënten per ambulance naar de specialist te vervoeren. Dankzij technologische ontwikkelingen is dat mogelijk. Waar scanapparaten voor echografieën bijvoorbeeld vroeger erg groot waren, zijn nu apparaten met dezelfde functies in kofferformaat op de markt. Voor dit idee kreeg Boerebach een cheque ter waarde van €10.000,- overhandigd door ONVZ-directievoorzitter en juryvoorzitter Erno Kleijnenberg. Volgens de jury is het idee praktisch uitvoerbaar en is het een schoolvoorbeeld van centraal stellen van de patiënt.
De uitreiking van Het Beste Zorgidee vond plaats in Theater Aan de slinger te Houten. Naast de uitreiking vond er een gesprek plaatst onder leiding van journalist en presentator  Jeroen Smit. Hij sprak met Pia Dijkstra (D66), gezondheidseconoom Matthijs Versteegh (Ecorys) en prof. Dr. Clemens Löwik (hoogleraar Leids Universitair Medisch Centrum) over ‘innovatie in de zorg’.

Reageer op dit artikel