nieuws

Arag verwacht toename claims vliegtuigvertraging

Schade

Arag verwacht de komende tijd een toename van het aantal claims van mensen die ernstige vertraging bij het vliegen hebben opgelopen. De rechtsbijstandverzekeraar voelt zich hierbij gesterkt door een uitspraak van het Europese Hof van Justitie die bevestigt dat luchtvaartmaatschappijen passagiers moeten compenseren bij vertragingen van drie uur of langer.

Arag verwacht toename claims vliegtuigvertraging

Het Europese Hof oordeelde eind 2009 in het zogeheten Sturgeon-arrest dat reizigers die hun eindbestemming meer dan drie uur te laat bereiken, recht hebben op financiële compensatie. De luchtvaartmaatschappijen weigerden dit echter en gingen alleen tot compensatie over bij annuleringen en instapweigering. Het Europese hof heeft in haar uitspraak nogmaals bevestigd dat de maatschappijen verplicht zijn om ook bij een vertraging van drie uur of langer uit keren.
Arag verwacht een toename van het aantal claims van vertraagde reizigers. “In het verleden bleken veel reizigers zich niet bewust te zijn van hun recht op compensatie. Hierdoor werden jaarlijks vele miljoenen euro’s aan compensatie voor vertraging niet uitbetaald”, aldus Arag. De rechtsbijstandsverzekeraar heeft een speciale Flight Claim Service waarbij reizigers inzicht krijgen in hun recht op compensatie en de hoogte van het bedrag.  Na berekening van het compensatiebedrag kunnen ze zelf een claim indien bij de luchtvaartmaatschappij of dit overlaten aan Arag.

Reageer op dit artikel