nieuws

Achmea koopt overheidsverzekeraar OVO

Schade

Onderlinge overheidsverzekeraar OVO wordt per 1 januari overgenomen door Achmea, zo is het OVO-management overeengekomen met het concern. De raad van commissarissen is akkoord met het besluit; ter goedkeuring heeft de onderlinge voor 15 november een ledenvergadering uitgeschreven. Aan de NMa is een melding van voorgenomen concentratie gedaan.

Achmea koopt overheidsverzekeraar OVO

"De raad van commissarissen en het bestuur zijn gegeven de marktomstandigheden constant bezig geweest met het verkennen, onderzoeken en uitwerken van de mogelijkheden om de continuïteit van OVO ook voor de toekomst te waarborgen", zo schrijft algemeen directeur Ajit Khan (foto) aan de leden. Aanleidingen voor het zoeken naar een nieuwe aandeelhouder waren veranderende regelgeving en prijsdruk. "De laatste jaren is sprake van een groeiende trend van collectieve aanbestedingen en andere samenwerkingsverbanden bij overheden. Als gevolg hiervan is de markt voor OVO krimpende en kan ieder jaar plots een groot deel van de aansprakelijkheidsleden wegvallen. Ook is een trend waarneembaar dat in aanbestedingen voor een relatief kleine speler als OVO onhaalbare eisen worden gesteld."
Achmea bleek de enige serieuze kandidaat voor een overname; na de overgang wordt het eigen vermogen plus de koopsom aan de leden uitgekeerd. De OVO-medewerkers gaan vanuit Leidschendam over naar de Achmea-vestiging in Leiden.
OVO maakte vorig jaar € 1,9 (3,2) mln winst bij een omzet van € 9,3 (9,1) mln. De onderlinge verzekert 623 gemeenten, waterschappen, instellingen en politieregio's tegen aansprakelijkheid en fraude.

Reageer op dit artikel