nieuws

Schadeomzet ASR in de plus dankzij zorgpolis Ditzo

Schade

ASR heeft over het eerste halfjaar een nettowinst geboekt van € 105 mln waar deze in dezelfde periode vorig jaar nog € 163 mln bedroeg. De daling is vooral te wijten aan lagere beleggingsopbrengsten. De premieomzet is afgenomen tot € 2.457 (2.620) mln, grotendeels door een sterke krimp in Leven. Lichtpuntje is de nieuw geïntroduceerde zorgpolis van internetlabel Ditzo, die circa 94.000 nieuwe verzekerden heeft opgeleverd.

Schadeomzet ASR in de plus dankzij zorgpolis Ditzo

De brutopremieomzet Schade is dankzij de Ditzo-zorgverzekering - naar schatting goed voor zeker € 90 mln premie – met 4% gestegen tot € 1.430 (1.378) mln. Met name in Arbeidsongeschiktheid is de omzet gedaald door de slechte economische situatie, die zorgt voor minder nieuwe aanvragen en een hogere schadelast. Wel zegt ASR zijn positie als marktleider in aov's te hebben behouden. Ook in auto- en brandverzekeringen is de schadelast toegenomen; de nettowinst in het schadebedrijf is daardoor gedaald tot € 42 (64) mln.
De omzet in het levenbedrijf is met 15% gekrompen tot € 1.104 (1.304) mln, onder meer doordat de koopsomproductie met 38% is ingezakt tot € 188 (304) mln vanwege "de keuze voor rendement boven volume". De periodieke premieomzet is met 8% afgenomen tot € 916 (1.000) mln door verval in de portefeuille, de slechte economie, het afschaffen van de spaarloonregeling en de compensatieregeling voor beleggingspolissen. "Klanten kiezen in toenemende mate voor het ASR-bankspaarproduct als alternatieve voortzetting van hun beleggingsverzekering."

Reageer op dit artikel