nieuws

Omzet valt terug bij Willis Nederland

Schade

Omzet valt terug bij Willis Nederland

Nederland en Spanje waren in het afgelopen kwartaal de zwakke broeders bij de omzetcijfers van de Amerikaanse verzekeringsmakelaar Willis in Europa. Beide landen hadden in het tweede kwartaal te kampen met een dalende provisiestroom en minder adviesvergoedingen. De andere Europese vestigingen konden wel positieve groeicijfers overleggen.

Willis Group, in 120 landen actief voor bedrijven, instellingen en semi-overheden, verdiende in het tweede kwartaal wereldwijd $ 837 mln aan provisie en adviesvergoedingen, een daling van 2% ten opzichte van de zelfde periode vorig jaar. De nettowinst groeide ten opzichte van het tweede kwartaal 2011 wel met $ 23 mln naar $107 mln. Afzonderlijke omzet- en winstcijfers voor de landenorganisaties maakte Willis Group niet bekend. In Nederland werkt Willis met circa honderd medewerkers vanuit vestigingen in Amsterdam en Beverwijk.

Reageer op dit artikel