nieuws

Aviva wil belang in Delta Lloyd verminderen

Schade

De Britse verzekeraar Aviva wil via aandelenverkoop haar belang in Delta Lloyd verminderen van 41% naar 27%. Het nieuws volgt op de aankondiging van Aviva dat het bedrijf fors gaat reorganiseren. De maatschappij wil 16 divisies verkopen of sluiten om de financiële positie te verbeteren.

Aviva wil belang in Delta Lloyd verminderen

Delta Lloyd stelt in een verklaring dat de verkoop past binnen de strategie van Aviva, zoals aangekondigd bij de beursgang van Delta Lloyd Groep in november 2009.
Bij de reorganisatie van Aviva worden onder meer de activiteiten van Aviva in Zuid-Korea in de etalage gezet. De totale desinvesteringen moeten ca. € 375 mln bijdragen aan de winst na belastingen.
De plannen komen voort uit onderzoek naar alle 58 divisies van het bedrijf naar aanleiding van onvrede van aandeelhouders over de zwakke beursprestaties. Behalve de divisies die worden gesloten of verkocht moeten 27 divisies hun prestaties 'significant' verbeteren.

Reageer op dit artikel