nieuws

Aviva halveert belang in Delta Lloyd

Schade

Het Britse verzekeringsconcern Aviva heeft het belang in Delta Lloyd meer dan gehalveerd van 41% naar iets minder dan 20%. Aviva verkocht 37 miljoen aandelen Delta Lloyd tegen een koers van € 10,75 aan institutionele beleggers. Analisten verwachten dat Aviva het belang nog verder gaat afbouwen.

Aviva halveert belang in Delta Lloyd

De Britse verzekeraar maakte gisteren een grote reorganisatie bekend waarbij 16 van de 58 divisies worden verkocht of gesloten. Het bedrijf komt hiermee tegemoet aan beleggers die ontevreden zijn over de beursprestaties van de verzekeraar. Onder meer de activiteiten in Zuid-Korea worden verkocht. Later op de dag maakte Aviva ook bekend niet 25 miljoen aandelen Delta Lloyd te willen verkopen, maar om dit vanwege de grote belangstelling op te schroeven naar 37 miljoen. Delta Lloyd bestuursvoorzitter Niek Hoek  is verheugd met de aandelenoverdracht. "Vooral veel  langetermijninvesteerders hebben hun vertrouwen in Delta Lloyd getoond. Dit sterkt ons in het gevoerde beleid en stelt ons in staat een stabiele aandeelhoudersbasis te behouden."

Reageer op dit artikel