nieuws

Anker neemt Zee-Risico ’96 en Marbo over

Schade

Anker neemt Zee-Risico ’96 en Marbo over

De ledenvergadering van Onderlinge Waarborgmaatschappij Zee- Risico 1996 heeft unaniem ingestemd met de overname van de onderlinge door Anker Verzekeringen.  De verzekeringsportefeuilles van Zee-Risico ’96 gaan daardoor met terugwerkende kracht per 1 januari 2012 over naar Anker.

Ook verzuimbegeleider Marbo wordt door Anker overgenomen en gaat deel uitmaken van dochtermaatschappij Grip op Verzuim. De namen Marbo en Zee-Risico blijven bestaan. Gerard Stark, directeur van Zee-Risico '96 vindt het jammer dat hiermee na een lange periode een eind is gekomen aan de onderlinge verzekeraar. "Tegelijk zien we in Anker de juiste partij om het stokje over te nemen", aldus Stark. Net als Zee-Risico is Anker van oorsprong een onderlinge verzekeraar die zich richt op het verzekeren van bemanningsleden aan boord van zeeschepen. "Beide ondernemingen zijn al generaties lang gedreven door de passie voor zeevaart. We zullen met dezelfde zorg en toewijding de verzekeringsactiviteiten voortzetten", aldus Bert Posthumus, directeur van Anker. De vestiging in Amsterdam blijft bestaan en de betrokken medewerkers komen in dienst van Anker.

Reageer op dit artikel