nieuws

‘Dure autoverzekering niet beter dan goedkope’

Schade

“Een dure autoverzekering is zeker niet beter dan een goedkope autoverzekering”, concludeert Verzekeringssite.nl. De internetvergelijker analyseerde 10.000 berekeningen door consumenten, waarbij 46 verschillende polissen betrokken waren. Een verband tussen prijs en kwaliteit was daarbij nauwelijks te ontdekken.

‘Dure autoverzekering niet beter dan goedkope’

De gemiddelde prijspositie per verzekeraar is afgezet tegen de gemiddelde kwaliteitsscore bij de aangeboden dekkingen. Bij de dekkingen beperkt casco en volledig casco is volgens Verzekeringssite zelfs sprake van een negatief verband. "Consumenten met een duurdere volledig casco-dekking zijn over het algemeen slechter verzekerd dan consumenten met een goedkope verzekering. De autoverzekering van de Noordhollandsche van 1816 is bijvoorbeeld relatief duur, maar niet beter dan de goedkopere verzekeringen. Allsecur behoort tot de goedkopere verzekeringen en heeft bovendien een goede kwaliteitsscore."
Nederlandse autobezitters zouden samen zo'n € 1,1 miljard kunnen besparen, stelt Erik Hordijk namens de vergelijkingssite. "Consumenten die al langer dan twee á drie jaar bij dezelfde verzekeraar zitten, kunnen al gauw meer dan € 200 besparen."

Reageer op dit artikel