nieuws

Gedupeerden Easy Life klagen toezichthouders aan

Schade

De Stichting Gedupeerden Easy Life zegt de Autoriteit Financiële Markten, De Nederlandsche Bank en het Openbaar Ministerie voor de rechter te gaan dagen in de Easy Life-zaak. “AFM, DNB en OM zijn ronduit nalatig geweest,” zegt stichtingsadvocaat Rob Silvertand namens 275 beleggers.

Gedupeerden Easy Life klagen toezichthouders aan

"Zij wisten al van de oplichting toen nog maar weinig mensen geld in Easy Life hadden gestoken. Door dat niet meteen naar buiten te brengen, hebben nog eens rond de 480 mensen hun vaak zuurverdiende euro's belegd. Een bedrag van maar liefst € 41 miljoen, geld van modale gezinnen, is zo volgens onze berekeningen in rook opgegaan", zo redeneert Silvertand.
Ondanks vroegtijdige kennis van de fraude duurde het zo'n twee en een half jaar voordat Justitie eind 2008 ingreep, aldus de gedupeerden. Zij eisen nu in een civiele zaak dat de drie overheidsinstanties alsnog verantwoordelijkheid nemen voor hun inadequate optreden en de gedupeerden compenseren.
De voormalig directeuren van het Helmondse beleggingsbedrijf Easy Life staan op dit moment terecht voor de rechtbank Den Bosch en hoorden onlangs rond 70 maanden celstraf tegen zich eisen.

Reageer op dit artikel