nieuws

TomTom en Motaquote werken samen in ‘pay as you drive’

Schade

De Britse verzekeringsmakelaar Motaquote heeft samen met TomTom de Fair Pay autoverzekering gelanceerd, een ‘pay as you drive’-polis, die wordt ondersteund door de techniek van TomTom.  Hiertoe wordt in de auto van de verzekerde voor 300 pond een TomTom Pro 300 tracking-eenheid gemonteerd, waardoor de verzekeraar het rijgedrag van de bestuurder kan volgen. Via een puntensysteem kan de bestuurder korting krijgen op zijn polis bij Motaquote.

TomTom en Motaquote werken samen in ‘pay as you drive’

Verzekerden kunnen ook zelf op hun dashboard hun gegevens bekijken via de 'active driver feedback functie'. Daarbij gaat het niet alleen om de gereden kilometers bij daglicht en 's nachts, maar ook om incidenten als plotseling hard remmen of een forse ruk aan het stuur.
"Wij bieden een unieke combinatie van navigatie, verkeersinformatie en telematica die verzekeringsmaatschappijen grote mogelijkheden biedt om groener en veiliger rijden te bevorderen", aldus Thomas Schmidt, managing director van TomTom Business Solutions.

Reageer op dit artikel