nieuws

Verzekeraarklachten maant Verbond tot actie bij contra-expertise

Schade

Consumentenplatform Verzekeraarklachten.nl wil van het Verbond van Verzekeraars weten of consumenten bij schade voortaan actief zullen worden gewezen op hun recht op contra-expertise. Ook zou het Verbond verzekeraars die vergoeding van de kosten van contra-expertise (nog) niet in hun polisvoorwaarden hebben staan, hierop moeten aanspreken.

Verzekeraarklachten maant Verbond tot actie bij contra-expertise

Dat blijkt uit een brief van Verzekeraarklachten aan Ferdinand Soeteman, hoofd Schadeverzekeringen bij het Verbond. Refererend aan een overleg bij het ministerie van Financiën, medio december, stelt Verzekeraarklachten dat daar door alle aanwezigen is geoordeeld dat het goed zou zijn wanneer de expert verzekerden direct bij aanvang van zijn onderzoek op hun recht op contra-expertise wijst. "Wij zouden graag expliciet van het Verbond vernemen of er dienaangaande actie(s) zullen worden ondernomen en zo ja wanneer", luidt het in de brief.
Ook het onderwerp 'woekerpolissen' staat nog hoog op de agenda bij het consumentenplatform: "Het zou verzekeraars sieren wanneer zij nu zélf komen met een klantgerichte oplossing, en niet opnieuw afwachten totdat hierover allerhande belangengroepen hun beklag doen."

Reageer op dit artikel