nieuws

Van Ameyde ook actief vanuit Andorra

Schade

Van Ameyde heeft een kantoor geopend in Andorra. Het betreft een joint venture met verzekeraar Assegurances Generals de Andorra (AGA), waarvoor Van Ameyde Andorra de circa 3.200 lokale schades (motorrijtuigen en overige schades) gaat behandelen. Hiertoe is de vier man tellende schadeafdeling van AGA overgenomen. Daarnaast verwacht Van Ameyde Andorra jaarlijks zo’n 350 groene kaartschades te behandelen.

Van Ameyde ook actief vanuit Andorra

Volgens Frank Verschuur, manager Van Ameyde Spanje en tevens bestuurslid van de Andorrese tak, is het voor buitenlandse bedrijven niet mogelijk om zomaar een vestiging te openen in het 'belastingparadijs' in de Pyreneeën. "Dat kan alleen met een Andorrese partner. AGA is een familiebedrijf met een premieomzet van rond € 20 mln (leven en schade). Hun belang in de joint venture is de verbetering van de schaderegeling, vergroting van de klanttevredenheid en beperking van de schadelast. Voor Van Ameyde is vooral de overname van de lokale claims belangrijk. En voor iets meer dan 3.000 schades op jaarbasis is het de moeite wel waard om hier een nieuw kantoor op te zetten." Daaarnaast past de uitbreiding naar Andorra in de strategie van Van Ameyde om klanten in zo veel mogelijk landen binnen de groenekaart- en vierde/vijfderichtlijnregio's met eigen kantoren te bedienen.

Reageer op dit artikel