nieuws

Onderlinge TVM is nu Coöperatie TVM

Schade

De TVM groep in Hoogeveen heeft per 1 januari 2012 een nieuwe rechtsvorm. De onderlinge waarborgmaatschappij TVM UA is per die datum omgezet in een Coöperatie TVM UA. Volgens Dirk Jan Klein Essink, directeur Financiën en Organisatie bij TVM, is de gewijzigde juridische structuur een gevolg van de invoering van nieuwe  Europese richtlijnen voor verzekeraars (de zogenaamde Solvency II eisen).

Onderlinge TVM is nu Coöperatie TVM

"Door de rechtsvorm van TVM te wijzigen, kunnen we beter voldoen aan deze eisen", zegt Klein Essink. "Daarnaast hebben we vanuit TVM ook hernieuwde strategische keuzes gemaakt", doelend op het overnemen van andere 'onderlinge' verzekeraars. "Met de rechtsvorm Coöperatie zijn we daarin klaar voor de toekomst." 
Binnen de TVM groep zijn nu twee verzekeringsmaatschappijen: TVM zakelijk NV voor het bedienen van de zakelijke markt en TVM particulier NV voor het bedienen van de particuliere markt. Klanten en leden zullen weinig merken van deze gewijzigde rechtsvorm, denkt Klein Essink."TVM blíjft een verzekeraar met een verenigingsstructuur en de Raad van Afgevaardigden en de Raad van Commissarissen behouden hun formele posities. In de structuur verandert weinig tot niets." De overgenomen verzekeraars SON en OVZ vallen respectievelijk onder de zakelijke en de particuliere portefeuille binnen de TVM groep.

Reageer op dit artikel